Kreeft Cocktail

 

Kreeft Cocktail

Kreeft Cocktail: Een lekker, luxe voorgerechtje, dat heel eenvoudig is klaar te maken. Dit kreeftencocktail recept is snel klaar en vergt enkel en alleen het bij elkaar voegen van ingrediënten, waarvan de gekookte kreeft de hoofdmoot vormt. Heerlijk voor een etentje met gasten of tijdens de Feestdagen! Zeker tijdens de periode rond Kerst is kreeft ook vaak voordelig te verkrijgen in de supermarkt.

kreeft schoongemaakt

Kreeft

Kreeft Cocktail Ingrediënten

Voor 4 personen als voorgerecht of eventueel voor 2 personen als lunch met een broodje

  • 6 mooie blaadjes sla
  • gekookte kreeft
  • 6 eetlepels mayonaise – zelf gemaakt of in de supermarkt gekocht
  • 2 dessertlepels tomatenpasta
  • 2 dessertlepels citroensap
  • zout en peper naar eigen wens
  • eventueel: 2 dessertlepels cognac

Kreeft Cocktail Recept

  • Was de slablaadjes en droog deze tussen wat keukenpapier
  • Scheur de blaadjes sla in stukken
  • Leg deze in de glazen of coupes
  • Neem een kommetje en roer de mayonaise door de tomatenpasta en het citroensap. Roer eventueel ook een lepeltje cognac door de saus – voor een extra verfijnde smaak
  • Proef de saus en voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe en meng dit door de saus
  • Verdeel de stukjes kreeft over de glazen of de coupes waarin de sla al in is gelegd
  • Verdeel hierna de saus over de klassieke kreeftencocktails

Kreeft Cocktail Tips

  • Erg mooi staat het als er wat verse kruiden over de kreeftencocktail worden gestrooid, zoals wat fijn gesneden peterselie
  • Ook een schijfje citroen aan de rand van het glas, maakt de cocktail extra bijzonder
  • Daarnaast is het mogelijk dit voorgerecht cocktail met kreeft heel eenvoudig uit te breiden tot lunch. Maak deze cocktail op dezelfde wijze klaar, maar verdeel de ingrediënten dan over twee glazen – voor twee personen en geef er een sneetje getoast wit brood bij
  • Leuk om te weten: Ditzelfde receptje kan worden gevolgd om een viscocktail te maken met garnalen, krab of krab flakes of langoustines
 Posted by at 3:16 am